Salade met rivierkreeft en vijgen – lekker recept

Op een vrijdag avond alleen thuis. Heerlijk. Af en toe tijd voor jezelf is heel belangrijk, tenminste voor mij. Het geeft ruimte in mijn hoofd, even zelf bepalen wat je doet en hoe je het doet. In ieder geval iets eten wat mijn lief niet lekker vindt. Een vissalade bijvoorbeeld, of sushi met quinoa. De heerlijkste recepten schud ik zo uit mijn mouw op avonden als deze. Zo ook dit recept voor salade met rivierkreeft en vijgen.

Recept van Purefoodie - Salade met rivierkreeft en vijgen

Zo maak je een salade met rivierkreeft en vijgen

Ingrediรซnten voor 1 persoon (maaltijdsalade)

  • 1 avocado
  • 2 verse vijgen
  • 1/2 kop cashewnoten
  • 2 handen vol rucola
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 komkommer
  • 50 gram rivierkreeft
  • 10 mini tomaten
  • 3 gedroogde abrikozen

Dressing voor bij de salade met rivierkreeft en vijgen

  • 1 of 2 eetlepel(s) sojasaus
  • sap van een halve limoen
  • zwarte peper

Snij de komkommer zo klein mogelijk. Eerst in dunne repen, vervolgens in kleine blokjes. Dit geeft een fijne structuur aan je salade. Snij de avocado in blokjes en de tomaten door de helft. De rode ui mag in halve ringen of fijn gesnipperd. De abrikozen snij je zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediรซnten door elkaar en breng op smaak met een dressing van sojasaus, limoensap en zwarte peper.

Een heerlijke salade met rivierkreeften en vijgen, die je niet alleen voor jezelf hoeft te maken natuurlijk. Je kan deze salade prima als side dish serveren.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts