Salade met tuingroente en perzik

Mijn moestuin, wauw. Ik ben er zo trots op. Op het moment haal ik er groente af voor de hele straat ongeveer. Ik deel her en der wat uit en ik maak recepten voor hier. Helemaal in mijn sas. Dus als ik bezoek krijg van een goede vriend, zoals in dit geval, dan sloof ik me uit en maak ik wat lekkers met verse tuingroente. De truc voor een goede salade is fruit. Fruit in een salade geeft iets extra’s. Iets fris, iets zomers en iets zoets. Bessen, aardbeien en appel zijn heerlijk, maar deze keer ging ik voor de perzik. Zomers zoet.
koken & tafelen algemeen
Salade met tuingroente - recept van Purefoodie

Recept salade met tuingroente en perzik

Let op het is een goedgevulde salade. Het geeft niets als je een van de ingrediƫnten niet in huis hebt en achterwege laat. Perzik kun je vervangen door een andere fruitsoort. Genoeg variatie opties dus.

Ingrediƫnten voor een twee personen maaltijdsalade

 • 1 hand verse sperziebonen
 • verse sla
 • 1 avocado
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 courgette
 • verse basilicum 5 tot 10 blaadjes, mag ook peterselie zijn
 • verse munt 5 tot 10 blaadjes
 • 1 perzik
 • 2 dadels
 • sap van 1/2 limoen
 • 50 gram fetakaas
 • Olijfolie

Kook de boontjes 5 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water voor het behoud van de kleur. Doe de sla in een kom, voeg de boontjes, de kruiden, de perzik (gesneden), dadels (ontpit en gesneden), de fetakaas (gebrokkeld), de rode ui (fijn gesnipperd of in halve ringen) en de avocado (in stukjes) toe aan de kom.Breng op smaak met sap van een limoen, peper, zout en een scheut olijf olie van goede kwaliteit.

Doe als laatst de courgette. Snij ze in plakjes, zo dun mogelijk. Smeer ze in met een neutrale olie en grill ze op de grillpan aan beide kanten bruin. Deze geeft een beetje warmte af aan de salade waardoor je een extra smaakeffect krijgt. Heerlijk!

Je salade met tuingroente is klaar. Hij past natuurlijk ook perfect als bijgerecht bij een uitgebreid etentje voor vrienden of familie.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

 • Klinkt heerlijk! Een echte maaltijdsalade met heerlijke zomerse perziken

  • 5 jaar ago

   Ik heb m inmiddels al drie keer gemaakt, zo lekker!

Leave A Comment