Simpele curry met bloemkool

Dit is een fantastisch recept voor een simpele curry met bloemkool, kip en bulgur. Met weinig ingrediënten een makkelijk recept op tafel!

Bulgur is een graanproduct dat veel gebruikt wordt in de Turkse keuken. Het heeft een beetje een nootachtige smaak en de korrel is net wat groter dan couscous en kleiner dan rijst.

Bloemkool en curry gaan goed samen, dat had ik al wel vaker gehoord, maar nog niet geprobeerd. Nou “ze” hadden gelijk, het is een fantastische combinatie zo.

curry

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 teentjes knoflook (mag ook minder hoor, maar ik ben gek op knoflook)
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel masala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • Optie: 1 eetlepel honing (deze kan je weg laten, maar voegt wel degelijk wat toe)
  • Een klein blikje kokos melk, of een halve grote.
  • Een kopje water
  • 5 kippenvleugels
  • 1 bloemkool
  • peper en zout
  • kokosolie of olijfolie
  • bulgur, ongeveer 1,5 kopje

Verwarm een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de kippenpoten mooi goudbruin aan alle kanten. Dit duurt wel even, neem er de tijd voor. Wat is even? ongeveer 8 a 10 minuten. Breng ze vast op smaak met wat zout en peper en voeg een gesnipperde ui toe. Bak de ui even mee tot hij glazig is, en voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, gember en peper toe. Je huis gaat nu geweldig ruiken! Als alles even een paar keer is omgeroerd voeg je de kurkuma en masala toe. Masala is een kerrie mix, ik gebruik de Hindoestaanse, omdat ik die echt heel erg lekker vindt.  Laat ook de kruiden even meebakken. Snijd vervolgens de tomaat in stukjes en voeg ook deze toe. Een paar keer omroeren en dan kan de kokosmelk erbij, vul het blikje daarna weer met water (of pak een kopje) en voeg ook het water toe. Breng het geheel nog een keer goed op smaak met zout en peper (of een bouillonblokje) en een eetlepel honing. De honing is geen must, maar haalt heel veel smaken naar boven. Wat mij betreft heeft de honing zeker een toegevoegde waarde, zonder dat het zoet wordt.

Snijdt de bloemkool in roosjes en voeg ze bij je kip en laat het geheel goed stoven voor minstens 20 minuten.

Zet 10 minuten voor tijd een klein pannetje op het vuur, smelt er wat kokosolie in en bak de bulgur om en om. Breng het op smaak met zout en peper. Doe hier na ongeveer 2 minuten steeds een beetje water bij en laat het inkoken. Na in totaal tien minuten is je bulgur gaar en heeft het al het water opgezogen.  Hoe veel water ik heb gebruikt? Zorg dat de bulgur minstens een centimeter onder water staat en voeg nog wat water toe als het is ingekookt en je proeft dat ie nog niet gaar is.

curry

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts