Snelle rijstmaaltijd met pit!

Het is januari, het lijkt een saaie maand maar stiekem loopt deze maand bij mij altijd heel snel vol en blijkt het één van de drukste maanden van het jaar! Misschien ook wel omdat ik bang ben voor saai, dus volplannen met leuke dingen dan maar. Daar hoort bij dat ik dan dus niet altijd uitgebreid de tijd heb om te koken. Dus ga ik snel voor makkelijk. Dat hoeft niet te betekenen dat het dan direct ongezond of niet lekker is, ik zorg (bijna) altijd dat ik genoeg groente eet op een dag. Deze snelle rijstmaaltijd is super snel klaar en je hebt maar 1 pan nodig.Als ik rijst kook, kook ik meestal gelijk 3 porties. 1 voor de maaltijd en de andere twee vries ik in of bewaar ik in de koelkast. In dit geval heb ik rijst meegenomen wat we over hadden na een etentje bij een Indiaas restaurant. Eeuwig zonde om overblijfsels weg te gooien, dus ik offer me altijd op om een take away bak mee te vragen. In dit geval ideaal voor een snelle rijstmaaltijd voor de volgende dag.

Snelle rijstmaaltijd volgens een recept van purefoodie.nl

Recept snelle rijstmaaltijd

Ingrediënten:

 • 1 rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 150 gram bonen (sperziebonen, peultjes of haricovert)
 • rijst (ik gebruik voor 1 persoon meestal 2 kopjes)
 • 1 hand pinda’s
 • 1 rode peper
 • 1 -2 cm verse gember
 • 1 eetlepe ketjap manis
 • kokosolie
 • optie: kokossnippers
 • 1 ei

Kook de bonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Proef even voor je ze afgiet. Ik hou van een bite, maar als je daar niet van houdt kook ze dan langer. Snipper de rode ui en bak deze in een eetlepel kokosolie tot ze mooi bruin zijn. Voeg vervolgens de gesneden knoflook, rode peper en gember toe. Zet het vuur laag tot middel hoog en voeg nu de rijst, pinda’s, ketjap en de bonen toe. Roer om en om voor 2 minuten en voeg zo nodig nog een theelepel kokosolie toe.

Maak een gat in het midden van de pan door de rijs naar de zijkanten te schuiven. Breek een ei en zet het vuur zacht tot het ei gaar is. Maak af met peper en zout.

Je kunt deze snelle rijstmaaltijd afmaken met wat kokossnippers of gebakken ui. Super easy toch?

Eetsmakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment