Spaanse pintxos in San Sebastian.. veel inspiratie!

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben ben ik de afgelopen weken iets minder actief geweest. Wees niet bang, ik ben weer terug. We zijn twee weken in Spanje geweest en ik denk dat ik op reis nog nooit zo lekker gegeten heb als in het Baskenland. Pintxos. Wat een ervaring! En als verrassing kreeg ik in San Sebastian een cooking class bij San Sebastian Food. Een geweldige locatie, onder leiding van twee topchefs. Ik heb zo veel geleerd. En zoveel inspiratie opgedaan, echt fantastisch.

Alles wat ik geleerd heb ga ik uiteraard thuis uitproberen en uitgebreid met jullie delen, maar voor nu een kleine impressie van mijn vakantie op het gebied van FOOD!

  1. Een willekeurige bar in Bilbao! Fantastisch, overal waar je binnen loopt kun je goed eten krijgen.
  2. Een willekeurige bar in San Sebastian. Dit is waar je uit kunt kiezen, iedere bar staat de hele dag vol met lekkere hapjes -> ook wel Pintxos.
  3. Gamba’s die we door een bierbeslag haalden om vervolgens te frituren. Yumm!
  4. Ik sta een perfect gegaarde kabeljauw uit elkaar te plukken.
  5. De basis pintxos. Eenvoudig: olijven, anjovis (wij gebruikte een ander soort vis), ingemaakte pepers en zelfgemaakte mayonaise.
  6. Pintxos: kabbeljauw met gegrilde paprika op toast met een kabeljauwschuim.
  7. Beefcheeks – gestoofd rundvlees met groenten in een gegrilde paprika
  8. Ik maak een toetje af. We hebben hier eerst zelf schapenkaas gemaakt. Heerlijk met een crème van walnoten en vers rood fruit.
  9. Een willekeurig pintxos hapje in een (gezellige) bar in het Baskenland. Gekarameliseerde mozzarella.
  10. Ons team tijdens de Cooking Clas bij San Sebastian Food. De twee chefs in het midden.

Niet alleen de kookworkshop was geweldig, buiten dat kun je in Spanje ontzettend veel wijncoöperaties vinden. En zit het land vol geweldige restaurants, ook buiten het Baskenland. Zo zijn we onder andere in de Priorat streek geweest waar we een paar hele mooie wijnen hebben geproefd en waar we aten in Escaladei, een idyllisch dorpje met heerlijke wijn en goed eten.

Kortom, Spanje is meer dan Barcelona, zee en strand! Adios!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment