Spicy pepersoep

Pepers, paprika’s, chilipepers, zwarte peper, witte peper, jalapeno peper.. er zijn eindeloos veel pepers. Sommige heet, andere zoeter. Ik ben gek op spicy, en op zoet en die combinatie is verrukkelijk. Je denkt misschien daar begin ik niet aan, maar probeer het gewoon. Deze pepersoep is echt heel erg lekker! Deze soep is op basis van paprika, chili (rode) peper en zwarte peper. Door de pepers te grillen komt de zoete smaak goed naar voren.

Spicy pepersoep, een recept van www.purefoodie.nl

Recept spicy pepersoep

Ingrediënten

  • 2 tot 4 rode chilipepers (afhankelijk van hoe goed je tegen spicy eten kunt)
  • 5 grote rode paprika’s
  • 1 grote of 2 kleine witte uien
  • 3 tot 4 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 kleine prei
  • 1,5 liter bouillon (het liefst zelfgemaakt)
  • 1 tot 2 theelepels zwarte peper

De voorbereiding vergt wel even tijd. Je moet de paprika’s en de pepers eerst grillen tot ze zwartgeblakerd zijn. Dit kan in een grilloven, in een grillpan of rechtstreeks op het vuur. Ik heb een grilloven gebruikt en dit kost ongeveer een uur tot alle kanten zwart zijn. Stop de pepers en paprika’s in een plastic zak als ze zwart zijn en knoop deze dicht. Laat ze afkoelen.

Haal de paprika’s en pepers uit de zak en verwijder het vel. Hak de paprika’s in stukken, verwijder de zaadlijsten en vang het vocht wat er uit loopt op. Bewaar de gesneden paprika’s in een bakje tot je ze verder gebruikt. Snij ook de pepers in stukken en voeg hierbij ook de zaadlijsten toe voor nog meer pit.

Snij nu de rest van de groente in stukken. Je gaat de soep straks pureren, dus het is niet nodig om het heel mooi en fijn te snijden. Let op dat je alleen het witte gedeelte van de prei gebruikt in verband met de kleur van de soep.

Fruit de ui in een klein beetje kokosolie. Voeg de knoflook, bleekselderij en prei toe. Roer goed door en voeg vervolgens de paprika’s en pepers toe aan je soep.

Voeg als laatst de bouillon toe aan de soep en breng deze op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Gebruik je bouillonblokjes, dan heb je geen zout meer nodig. Let bij bouillonblokjes wel altijd goed op de ingrediënten lijst. Veel bouillonblokjes zitten vol met suikers en andere toevoegingen waar je soep niet beter van wordt. En jij ook niet ;).

Laat de soep ongeveer 15 minuten goed doorkoken. Pureer en zeef de soep vervolgens en maak af met een takje koriander.

Laat je me weten wat je er van vond?

Eet smakelijk! Toch zin in een andere soep? Kijk eens tussen alle soepen, er zit vast iets voor jou bij!

 

Leave A Comment