Spinazie soep met Hollandse groenten

Voordat ik ga sporten, hardlopen of yoga wil ik het liefst licht eten. Deze spinazie soep is uitstekend als lunch of vooraf aan een goede yoga work-out. Goed lezen, er staat GEEN light. Light eten zit vol met niet-natuurlijke toevoegingen om de smaak van het eten te behouden en er toch voor te zorgen dat er minder calorieën in een product zitten. Je kunt je voorstellen dat je, je lichaam in de maling neemt. Je eet iets en je lichaam denkt eerst dat het suikers zijn. Vervolgens kan je lichaam helemaal niks met de toegevoegde stoffen, kost het je lichaam zinloze energie om ze weer uit je lichaam te verwijderen en vraagt dit veel van je organen die dus op dat moment geen bruikbare voedingstoffen kunnen opnemen.

Deze spinazie soep met Hollandse groenten is licht verteerbaar. Het kost je lichaam niet veel energie om het te verwerken, er zitten veel goede voedingstoffen in EN het valt niet zwaar op de maag.

Licht of zwaar verteerbare combinaties

Een zwaar verteerbare combinatie is een combinatie van voedingstoffen waarbij veel gevraagd wordt van je spijsverteringsenzymen. Het kost je veel energie om deze voedingscombinaties te verteren. Enkel zwaar verteerbare combinaties zijn: 1. Verschillende eiwitbronnen bij elkaar, bijvoorbeeld vis of vlees met kaas. 2. Een eiwitbron zoals vlees of vis met gebakken aardappelen of granen. 3. Eiwitbronnen met gebakken vetten. 4. Peulvruchten met een andere eiwitbron zoals kapucijners met spek. Licht verteerbare combinaties zijn combinaties waarbij het je lichaam minder energie kost om de voedingstoffen te verteren. 1. Rauwe groenten met gekookte groenten eventueel met olie of boter (zoals deze spinazie soep). 2. Rauwe en of gekookte groenten met een eiwitbron zoals vis, vlees gevogelte of ei. 3. En rauwe en of gekookte groenten met noten of zaden. De spinazie soep van vanavond bevat kort gekookte en rauwe groenten met een klein beetje olie en kokosmelk. Een licht verteerbare spinazie soep dus.

Een groene spinazie soep

spinazie soepDeze spinazie soep is gemaakt van zoveel mogelijk Hollandse groenten. Ik bestel ze via de app van Puurdichtbij. Dit bedrijf heeft een fantastische app ontwikkeld waarin je kunt zien van welke boer jij je groenten bestelt. Je bestelt ze via de app en vervolgens haal je de groenten zelf op, op een aangegeven plaats in Ermelo of Putten. Alle groente in deze spinazie soep zijn besteld via de puur dichtbij app (behalve de knoflook en de peterselie). Vanaf eind april staan ze ook in Harderwijk, YES! Deze groenten zijn niet alleen een stuk beter, maar ook veel lekkerder en je betaalt een eerlijke prijs (het is niet duur!!!).

 

 

Ingrediënten voor een heerlijke spinazie soep:

  • 200 gram spinazie
  • 100 gram sla gemengd
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 liter water
  • 2 bouillon blokjes zonder gistextract
  • Optie: 100 ml kokosmelk

Een lekker groen spinazie soepje! Snij de ui en prei in kleine stukjes en bak ze in een theelepel kokosolie tot ze glazig zijn. Breng dit alvast op smaak met gemalen zwarte peper en zout. Voeg dan de klein gesneden (hoeft niet heel erg klein, mag in vieren) teentjes knoflook en de groene peper toe. Bak even mee en voeg vervolgens het water met de bouillon blokjes toe. Ik koop altijd biologische bouillonblokjes zonder gistextract of gist. Let goed op de verpakking en ingrediënten van je bouillonblokjes, er zit vaak (maar gelukkig niet altijd) veel onzin in een blokje bouillon. Voeg de spinazie en sla toe en laat 3 minuten op laag vuur staan. Maal met de staafmixer tot een mooie gladde groene spinazie soep en voeg eventueel wat kokosmelk toe om de soep wat romiger te maken. Maak de soep af met verse peterselie.

Ik hoop dat de spinazie soep smaakt! Laat je weten wat je er van vond?

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts