Spitskool salade

Het is weer tijd voor spitskool. je kunt het door de nasi doen, je kunt er mee wokken maar ik at het van de week rauw. Ik maakte er een heerlijke spitskool salade van, met zalm!

Een salade die ik in dit geval gewoon als maaltijd nuttigde. Je kunt m uiteraard ook bij een lichte maaltijd serveren. Bijvoorbeeld bij kip en een zoete aardappel.

spitskool salade

Voor deze heerlijke salade heb je nodig (1 persoon hoofdmaaltijd):

  • 1/2 spitskool
  • 1/4 komkommer
  • 1 sjalotje of bos ui kan ook heel goed.
  • 1 handje walnoten
  • 1 gekookt ei
  • Gerookte zalm (ongeveer de hoeveelheid die je op 2 boterhammen zou doen).
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Eigenlijk is het heel simpel, gewoon klein snijden en mengen maar:). Breng op smaak met zout en peper. Hou je nou niet van zalm? Gebruik dan stukjes gegrilde kip of kalkoen. Wil je vegetarisch? Doe er dan bijvoorbeeld kikkererwten (gegrild in de oven op smaak gebracht met zout en peper). Ben je allergisch voor ei? Laat dan de ei weg:). Hou je van pittig eten? voeg dan een rood pepertje toe (fijn gesneden).

Voor ieder wat wils!

Fijne avond!

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts