Suikervrije cake met banaan

Ik deelde deze week mijn bananenbrood recept via Facebook en door jullie reacties kreeg ik direct weer zin om de keuken in te gaan. Deze suikervrije cake met banaan is een soortgelijk recept. Meer een lekkernij voor tussendoor dan dat ik ‘m echt als lunch zou nemen… Al denk ik dat ik morgen ochtend bij het ontbijt een klein plakje niet kan weerstaan.

Deze suikervrije cake is ook heel goed glutenvrij te maken. Ik heb nu gewone biologische bloem gebruikt, omdat ik dat nog in huis had. Je kunt voor deze cake ook heel goed boekweitmeel, of een combinatie van boekweit en amandelmeel gebruiken. Enkel amandelmeel of enkel kokosmeel zou ik niet doen, dan ben ik bang dat je de suikervrije cake niet meer zo luchtig krijgt. Het is een ideaal recept om je restjes meel op te maken.

suikervrije cake met banaan

Recept voor een suikervrije cake met banaan

Deze cake kun je het beste bakken in een springvorm (a 23 cm) of ‘gewoon’ cakeblik. Ingredienten

  • 4 eieren
  • 3 bananen
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 150 gram meel
  • 70 gram gesmolten boter
  • snuf zout
  • voor de zoetekauw: 1 a 2 eetlepels honing

Je ziet het goed, er wordt aan deze cake geen suiker toegevoegd. De echte zoetekauw zou nog een eetlepel honing toe kunnen voegen, maar het is niet nodig.

Zoals ik al schreef gebruikte ik biologische bloem (volkoren), maar je kunt er ook voor kiezen om een ander soort meel te gebruiken (of een combi).

Klop de 4 eieren luchtig. Geef dit even de tijd. Voeg hier de banaan aan toe en mix enkele minuten goed door.

Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder en de boter toe. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen, dit haalt de zoete smaak van de banaan goed naar boven.

Mix een minuutje goed door en giet het beslag in een ingevette vorm naar keuze. Bak op 170 graden in 60 minuten gaar. Kijk na 45 minuten even hoe hij er bij staat. Iedere oven is anders. Controleer even door met een prikker in de cake te prikken. Als er niets meer aan kleeft, dan is hij gaar.

Wil je een lekker sausje van rood fruit? Kook rood fruit (bevroren rood fruit bijvoorbeeld) met een kopje water en laat inkoken tot een dikke saus. Voeg eventueel wat honing toe. De saus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast.

Klaar is je suikervrije cake met banaan. Op Facebook waren jullie al laaiend enthousiast, laten jullie het weten als hij is gelukt?

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 Reacties

  • kimberley
    2 jaar ago

    kan dit ook met kokosmeel?

    • 2 jaar ago

      Hoi Kimberly, dat kan ook! Hij zal wat zachter worden waarschijnlijk. Eetsmakelijk!

  • Joke
    12 maanden ago

    Ik heb vandaag deze cake gemaakt met boekweit- en amandelmeel. Geweldig lekker. En zoet genoeg zonder honing. Ik ga de cake met de kerst gebruiken in een suikervrije “trifle”. Dank voor het recept.

Leave A Comment