Summerrolls met pompoen

Summerrolls of springrolls, het is maar net hoe jij het wil noemen. Het is een ideale lunch, maar ook perfect voor een avondmaaltijd of tussendoortje. Het is eigenlijk een goed verpakte salade.

pompoenSummerrolls maak je met een rijstvel. Een rijstvel is niet meer dan een beetje rijstmeel, water en zout. Je lichaam heeft er niet veel aan, maar ook niet echt veel tegen en ze zijn zo dun dat het enkel een omhulsel is van je gerecht. Het ziet er fantastisch uit en is extreem makkelijk in gebruik. Het gaat natuurlijk om de inhoud.

Ik maak regelmatig summerrolls en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo maakte ik voor Floraa.nl een keer 3 verschillende versies. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor de vulling van summerrolls. Zoals jullie misschien al op Facebook hebben gezien, had ik vorige week samen met een vriendin een pompoen van 10 kilo! WOW :) Daar zijn uiteindelijk een heleboel lekkere gerechten uitgekomen, waaronder deze heerlijke summerrolls.

Recept voor summerrolls

Ingrediënten inhoud van 7 summerrolls:

  • 200 gram pompoen (geschild en gesneden in dunne reepjes)
  • 1 theelepel komijn
  • peper, zout
  • 1 courgette
  • 50 tot 75 gram geitenkaas
  • sla
  • gehakte nootjes
  • chorizo worst

summerrollsZet alle ingrediënten startklaar.

Maak dunne reepjes van de courgette, dit kan met een Julienne snijder. In mijn blog over groente spaghetti kun je zien wat een Julienne snijder is (klik hier).

Snij de chorizo worst in kleine stukjes, zo klein mogelijk. Brokkel de geitenkaas in stukken en was de sla.

Snij de pompoen in reepjes en bak ze in een eetlepel olijf olie met peper, zout en komijn tot de pompoen zacht is.

Zet een grote bak water klaar, of vul de gootsteen. Leg een rijstvel in het water en wacht enkele minuten. Wanneer het vel geheel zacht is haal je het er uit en leg je het op een snijplank. Leg in het midden in de lengte van alles wat en vouw de zijkanten eerst naar binnen. Rol vervolgens heel voorzichtig op, het blijft vanzelf plakken, doe dit steeds opnieuw en klaar zijn je summerrolls.

Eet smakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment