Teatox – begin de dag met thee

Vorige maand kreeg ik een e-mail met de vraag of ik de Teatox wilde uitproberen. Interessant. Ik ben in eerste instantie geen fan van fan van detoxprogramma’s waarbij je alleen maar drinkt. Dat is belastend voor je darmen. En aangezien die van mij gevoelig zijn, is dat niet aan mij besteed. Dit is echter geen volledig detoxprogramma, maar een thee die je iedere dag drinkt om je lichaam te stimuleren afvalstoffen af te voeren. Teatox dus. Ik probeerde het 28 dagen. Iedere ochtend starten met een kop thee. En om de dag ’s avonds een kop thee.

Teatox - de ervaring van Kim - purefoodie.nl

Ochtendritueel

Ik denk dat deze Teatox de grootste impact heeft op mijn ochtendritueel. Een belangrijk ritueel, want zoals ook jij waarschijnlijk weet. Een goed begin.. is het halve werk. Wat mij betreft klopt dat exact. Als ik niet goed begin en moet haasten, dan kan ik er de hele dag last van hebben. Goed, tijdens deze Teatox begin ik dus met een kop thee. Mijn ideale ochtendritueel: wakker worden, naar beneden, thee zetten, douchen, thee drinken, aankleden, ontbijten. In verband met de Teatox ging ik een kwartier eerder uit bed. Ik begin de dag altijd al met een paar diepe ademhalingen. Even inchecken. Nu kwam daar nog een moment van rust bij. Even rustig een kop thee drinken. Buiten dat de thee prima te drinken is, is dit vooral een heerlijk begin van de dag.

Ik geef eerlijk toe dat ik ook wel eens een thee meenam in mijn reisbeker richting de trein. En dan ontbijten op mijn werk. Niet ideaal, maar het voldeed op de dagen dat ik niet voor uit te branden was.

Avondritueel

De avonden vond ik lastiger om vol te houden. Ik heb een paar theezakjes over. Ik vond het lastig om om de dag te doen. Ik vergeet het als ik er niet iedere dag mee bezig ben. Dit is natuurlijk eenvoudig op te lossen door om de dag een andere soort thee te drinken.

Voor het slapen gaan nog een paar keer diep ademhalen. Inchecken bij jezelf. En dan slapen.Resultaat van Teatox

De thee was prima te drinken. De ochtendthee heeft een frisse en zelfs iets fruitige smaak, en de avondthee is kruidig. Ik merkte ook direct dat het iets deed met mijn lichaam. Vooral de avondthee had invloed op mijn darmen. Ik werd er eerst een beetje zenuwachtig van, al dat geborrel. Maar uiteindelijk werd dat minder. Ik heb niet op de weegschaal gestaan, en ben er niet slanker van geworden. Het grootste resultaat is dat ik even de tijd neem voor mezelf met een kop thee. Voordat de drukte van de dag begint. Dat maakt me rustig en bewust. En dat vind ik heel prettig. Plus, ik geloof dat het een goede invloed heeft op het afvoeren van je afvalstoffen, net als yoga, water en gezonde voeding. Een combinatie van deze factoren geeft het beste resultaat. Wil je ook een keer deze Teatox proberen? Bestel hier.

Wil je graag lichamelijk resultaat, dan zul je ernaast goed moeten opletten wat je eet. Probeer niet te snoepen en veel water te drinken. Deze week schreef ik een blog over wat je wel en niet moet eten. En de verwarring die hierbij ontstaat. Ik hoop dat ik je kan inspireren om bewuste keuzes te maken en vooral naar jezelf te luisteren.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment