Beleef de film: “The Hundred Foot Journey”

Zaterdag 31 januari heb ik de catering verzorgd tijdens een film in het Filmhuis in Harderwijk. Het filmhuis is gevestigd in de Catharina kapel, een waanzinnig mooie locatie midden in het centrum van Harderwijk. De opdracht was; laat de bezoekers de film beleven. Van te voren heb ik de film bekeken en werd ik ongeveer direct verliefd op de hoofdrol speler. Buiten dat, liep het water me continu door mijn mond vanwege al het lekkere eten. De verschillende kruiden en specerijen zijn mij niet vreemd en ik kon dus direct aan de slag in keuken om het één en ander uit te proberen. Wat een feest om dit te mogen doen.

Foto gemaakt door: Krista Ietswaard
Foto gemaakt door: Krista Ietswaard
Over de Film

“The hundred foot journey” is een film die gaat over een Indiaase familie die, nadat het restaurant wat zij hadden in India verwoest werd, op zoek is naar een nieuwe verblijfplaats. Ze komen terecht in Frankrijk. Mede door de eigenwijze maar humoristische eigenschappen van de vader starten ze een nieuw restaurant. Wel een restaurant met een uitdaging, want het ligt  slechts “100 foot” verwijderd van een Frans Michelin restaurant, dat gerund wordt door een perfectionistische, strijdlustige dame. De kruiden en meesterwerken nemen je mee in een feel-good-food story, waar je trek van krijgt en verliefd op wordt. Check hier de trailer.

Je kunt je voorstellen, daar kon ik wel wat mee. Ik maakte 3 verschillende hapjes.

3 hapjes

Bij binnenkomst kreeg iedereen een blokje kip. Kip in Indiase curry. De ruimte rook al naar kruiden, en mensen hadden nog niets van de film gezien. Wil je zelf een keer curry maken, dan kun je je laten inspireren door de volgende recepten.

Curry met Patisson

Simpele curry met bloemkool

Kip curry

Noodle soep masala. 

Foto gemaakt door: Krista Ietswaard
Foto gemaakt door: Krista Ietswaard

Tijdens de pauze serveerde ik hapjes met mijn zelfgemaakte hummus 2.0. De frisheid van de komkommer gaat perfect bij deze hummus.

Foto gemaakt door: Krista Ietswaard
Foto gemaakt door: Krista Ietswaard

In de film staat het maken van een omelet voor de kwaliteit van de kok. Ik maakte een kaaskoekje, met een limoen crème en omelet als laatste hapje.

Foto gemaakt door: Krista Ietswaard
Foto gemaakt door: Krista Ietswaard

De hapjes vielen in de smaak en de reacties waren fantastisch, zo goed dat ik de dag erop gebeld werd of ik voor maandag nog iets kon leveren. De bezoekers waren wederom enthousiast en blij, en ik trots.

Met dank aan:

Team Filmhuis Catharine kapel
Team Filmhuis Catharine kapel

 

 

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

 • Krista
  6 jaar ago

  Super gedaan Kim! Op naar het volgende project ;).

  • 6 jaar ago

   Dank je wel Krista!!

Leave A Comment