Tonijnsalade bij de lunch

Tonijnsalade maak ik zeer regelmatig. Je kunt het namelijk goed van te voren klaar maken en is dus makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. Meestal eet ik de tonijnsalade op rijstwafels, of op een omelet. Deze week had ik een zelfgemaakte wrap over en maakte ik een stevige lunch met de zelfgemaakte wrap, een gekookt ei, wat rauwkost en deze fijne tonijnsalade.

Voor de tonijnsalade gebruik ik een blikje tonijn. Hierbij let ik altijd op de kwaliteit en duurzaamheid en koop ik tonijn in olijfolie.

stevige-lunch

Recept voor tonijnsalade

  • 1 blikje tonijn
  • 2 zure bommen (augurken)
  • 1 appel
  • 1 theelepel kerrie of masala kerrie
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
  • peper en zout

tonijn saladeLaat de tonijn goed uitlekken en prak deze met een eetlepel zelfgemaakte mayonaise door elkaar. Waarom kies ik voor zelfgemaakte mayonaise? Omdat deze gezonder is. Zelfgemaakte mayonaise bestaat uit mosterd, eidooiers, azijn en olie en bevat dus geen storende toevoegingen zoals suiker, smaakversterkers, verdikkingsmiddelen en ga zo maar door. Allemaal niet nodig. Zelfgemaakte mayo is trouwens ook gewoon veel en veel lekkerder.

Snij een appel zo fijn als je kunt en doe hetzelfde met de zure bommen. Meng deze met de tonijn en breng het geheel op smaak met een theelepel kerrie of masala poeder en zout en peper.

Variatie tips:

Deze tonijnsalade is ook heerlijk bij een omelet met avocado, op een courgette pannenkoek of maak eens een paprika spread voor op de zelfgemaakte wrap.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts