Twee fantastische cakes

Taarten bakken is niet mijn sterkste punt. Maar cakes maken, dat lukt fantastisch!
Daarom deze twee fantastische CAKES!
Met cake kun je zo ongelofelijk veel variëren, hieronder daarom voor jullie verschillende cakes onder elkaar.

IMG_20140612_194941 (1)

Cake links: Havermout dadel appel cake

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 150 gram fijne havervlokken
  • 100 gram bloem
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder
  • 5 eieren
  • 7 grote medjoel dadels
  • 2 vanille stokjes
  • 2 groene appels Granny Smit
  • Snuf zout

Klop de boter met de bruine suiker luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, doe dit echt, anders gaat je mengsel schiften.
Meng in een andere kom de bloem, de wijnsteen bakpoeder (kun je kopen bij de natuurwinkel), zout en de havervlokken.
Voeg aan je boter/ suiker/ ei mengsel het merg van 2 vanille stokjes toe.

Meng het bloemmengsel langzaam met de boter tot een cakebeslag (let op het wordt geen gladde massa door de havervlokken). Voeg als laatst met een spatel de stukjes dadel en appel toe aan het mengsel.
Dan mag het beslag in de ingevette cakevorm en kan hij in de oven voor 70 minuten op 170 graden.

Cake rechts: Chocolade bom

Ingrediënten:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker (Basterd)
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 1 theelepel cacao
  • witte chocola
  • melk chocola
  • pure chocola

Klop de boter met de suiker luchtig met een mixer (minimaal 2 minuten mixen) en voeg dan één voor één de eieren toe. Het is belangrijk dat je ze één voor één toevoegt anders gaat het mengsel schiften. Als de eieren goed met de boter vermengt zijn, dan voeg je in kleine beetjes bloem met zout en bakpoeder toe. niet alles in één keer, anders is je keuken wit, en jij zelf ook:)

Als alles door elkaar gemengt is, mag het mensel in een ingevet bakblik. doe eerst de helft van het mengsel in het bakblik. Voeg aan de andere helft van het mengsel wat Cacao toe. Leg eerst wat blokjes chocola in het bakblik voordat je de rest van het cakebeslag toevoegd.
70 minuten in de oven op 170 graden. Ik weet uit ervaring dat het per oven verschilt hoe lang en welke temperatuur je moet gebruiken, maar als je dit als richtlijn gebruikt zit je vaak wel goed. Je kunt het testen door er een sateprikker in te steken, als deze er droog uitkomt, is de cake klaar.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts