Twee keer overnight ontbijt

Soms weet ik al van te voren dat ik geen tijd heb voor een rustig ontbijt. Waardeloos, want het liefst sta ik op met een kop thee, maak ik uitgebreid ontbijt en start ik mijn dag heel bewust rustig op. Maar als ik daar dus geen tijd voor heb, dan maak ik de dag ervoor al een overnight ontbijt, die kan ik ‘s ochtends zo naar binnen schuiven :).  Dan ben ik toch goed begonnen.Tips voor een relaxte ochtendroutine

Een rustige start is voor mij heel belangrijk. Het is de basis voor de rest van de dag. Ik hou van een rustig tempo in de dag, alles gaat en moet al zo snel. Wil je ook wat rustiger beginnen aan je dag? Dan heb je misschien iets aan deze tips. En de twee heerlijke recepten voor een overnight ontbijt.

1. Een goed begin.. is het halve werk

Je kent het wel, als je je verslaapt heb je daar de hele dag last van. Toch? Nou ik wel. Dus zorg ik altijd voor een hele relaxte opstart. Want hoe cliché het ook klinkt, een goed begin is het halve werk. Je hebt er de hele dag iets aan. Pak niet direct je telefoon als je wakker wordt maar lach naar jezelf en maak een stevig ontbijt. Niet zoveel tijd? De twee recepten die hieronder staan kun je de dag van te voren al maken. Hoe lekker is het als je goed kan opstarten in je werk, zonder een rommelende maag.

2. Starten met een positieve intentie

Tegenwoordig ligt de telefoon in handbereik en voor je het weet heb je een half uur verspilt aan social media, nog vóór dat je opstaat. Probeer dit eens niet te doen, laat je telefoon op vliegtuig stand staan. Als je wekker gaat bedenk eens voor jezelf hoe je vandaag in het leven staat. Ben je blij? Bedenk je dat je zelf in de hand hebt hoe je handelt in bepaalde situaties en kies ervoor om positief naar de dag te kijken. Door bewust een positieve intentie te zetten in de ochtend, zul je zien dat je dit onbewust de rest van de dag met je mee draagt.

Bijvoorbeeld: Vandaag bekijk ik alles met een lach. Vandaag werk ik in mijn eigen tempo. Vandaag neem ik minimaal 5 adempauzes en kijk ik naar alles wat goed gaat. Vandaag luister ik met volle aandacht naar de mensen om mij heen.3. Luisteren naar het tempo van je lichaam

Luister jij wel eens bewust naar je lichaam? Waarschijnlijk alleen als je pijn ervaart. Dan ben je je bewust van waar je dat voelt en dat dit vervelend is. Maar probeer de dag eens te starten met een bodyscan. Ga ontspannen liggen of zitten en verplaats je aandacht van je voeten naar je kruin. vergeet geen enkel plekje op je lijf. Hoe zit je in je vel? Waar moet je op letten vandaag? Mijn ervaring heeft me wel geleerd dat je vaak heel goed weet wat je nodig hebt. Dus in plaats van dat rondje social media op je telefoon, kun je ook kiezen voor een bodyscan. Probeer het maar eens.

4. Balans

Het gaat allemaal om balans. Dus ga jezelf niet dwingen om vanaf morgen iedere ochtend relaxed te zijn en een rustige ochtend routine aan te houden. Grote kans, dat als je dat doet, je er meer stress van ervaart dan dat het je iets oplevert. Kleine stapjes, begin eens met het wegleggen van je telefoon en het maken van een stevig ontbijt. Je zult zien dat de rest vanzelf mee komt:). Heb vertrouwen en lach naar jezelf.

Twee recepten voor een overnight ontbijt

Deze ontbijtjes kun je in allerlei varianten maken. Dus voel je vrij om er creatief mee om te gaan. Het eerste overnight ontbijt is een overnight oats. Havervlokken met melk, dit kan ook met water of yoghurt. Wil je liever geen melkproduct? Gebruik dan plantaardige melk zoals kokosmelk of havermelk. En water kan dus ook, mijn voorkeur gaat uit naar kokos of havermelk. En af en toe yoghurt.

Overnight oats

Ingrediënten

 • 1 kopje havervlokken
 • 1 dadel
 • een handje rozijnen
 • Een handje kokossnippers
 • 2 kopjes haver- of kokosmelk
 • 1 theelepel kaneel
 • sap van 1/2 limoen
 • topping: fruit en noten

Zet de havervlokken met de melk, de dadel (klein gesneden), kaneel, kokossnippers en rozijnen in een bakje in de koelkast. Morgen ochtend hoef je er alleen nog wat fruit overheen te doen. Easy toch?

Overnight ontbijt met havervlokken, een recept van Kim op www.purefoodie.nl
Overnight chia

Ingrediënten

 • 3 eetlepels chiazaad
 • 125 ml haver of kokosmelk
 • 1 dadel
 • kokossnippers (2 eetlepels)
 • topping: fruit, granola en wat kokossnippers

Doe de chiazaadjes met de melk, de kokossnippers en de dadel (klein gesneden) in een bakje. Laat de hele nacht in de koelkast staan en maak het de volgende dag af met wat fruit, zelfgemaakte granola en kokossnippers. De chiazaadjes met de melk worden een soort pudding, het is weer eens wat anders, het is voedzaam en echt verfrissend lekker.

Overnight ontbijt recept met chiazaad van www.purefoodie.nl

Ik wens je een fijne rustig ochtend:)!

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts