Vegan bananenbrood

Zo, dit vegan bananenbrood was een succesnummer! Het heeft even geduurd voordat ik het recept heb uitgewerkt, maar dit is echt de moeite waard om een keer te proberen. Ik vind het altijd een uitdaging om recepten zonder dierlijke producten te maken. Dit betekent niet dat ik volledig veganistisch eet, maar dat ik bewust omga met mijn voeding vind ik wel belangrijk. Maar dat weten jullie inmiddels wel van mij:).




Bananenbrood neem ik mee naar het werk, eet ik als ontbijt, en ook als ik ’s avonds laat thuis ben en nog trek heb kan ik heel goed een plakje wegwerken. Heerlijk! En het verrassende aan dit vegan bananenbrood is, dat hij echt heel erg lekker knapperig is van buiten en heerlijk smeuïg, maar niet plakkerig van binnen!

Komend weekend maak ik deze voor bij de borrel. Ik ben benieuwd wat mijn lieve vriend(inn)en hiervan vinden!

Vegan bananenbrood, een recept van Kim op www.purefoodie.nl

Recept vegan bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 6 el water
  • 2 el chiazaad
  • 3 el kokosolie
  • sap van 1/2 citroen of limoen
  • snuf zout
  • 1 el honing of kokosbloesemsuiker
  • 150 gram meel
  • optie: 2 el kokosrasp
  • rozijnen

Zet in een klein bakje twee eetlepels chiazaad met zes eetlepels water. Dit heeft ongeveer 10 minuten nodig voordat de chiazaadjes het water hebben opgenomen en je een gel-achtige substantie hebt. Dit gebruik je ter vervanging van ei. Het verrassende is, dat het je bananenbrood heel lekker smeuïg maakt van binnen.

Prak 3 bananen tot een moes en voeg de kokosolie toe. Smelt de kokosolie eerst om dit iets gemakkelijker te maken. Voeg het limoensap, de zout en de honing of kokosbloesemsuiker toe en de chiazaad. Als laatst mix je het meel erdoorheen. Je kunt kiezen voor havermeel (glutenvrij), speltmeel of tarwemeel.

Voeg aan je mengsel nog kokosrasp en rozijnen toe voor extra smaak.

Bak het bananenbrood in 50 minuten op 180 graden af. Ik heb deze gebakken in een springvorm van 20 cm i.v.m. mijn kleine oventje, maar je kunt ook goed een cakeblik gebruiken.

Het is een heerlijk tussendoortje, helemaal verantwoord. Eetsmakelijk

Leave A Comment

Related Posts