Veganistische burger van zoete aardappel en aubergine

Het is goed om je soms bewust te zijn van het effect van wat je doet. Of het nu gaat om eten, afval van je afgooien, plastic gebruiken, water verspillen en ga zo maar door. Het kan soms heel verlichtend zijn om je bewust te worden van het effect ervan. Want eigenlijk kun je zelf best veel doen om deze wereld een beetje te helpen, mooier te maken. Als iedereen dat nou eens ging doen, met iets meer respect omgaan met onze wereld en ons lichaam.. *droom*
Om bovenstaande redenen, denk ik soms na over recepten waar geen dierlijke producten in zitten. De voedingsindustrie draait grotendeels op dieren, bijna in ieder product zit een dierlijk ingrediënt. Zelfs waar je het niet verwacht. Nu kost het niet alleen ontzettend veel energie om deze dierenindustrie te laten draaien (het is slecht voor het milieu), vaak is het ook nog zo dat de producten zo erg behandeld zijn dat er weinig voedingstoffen van overblijven. En dan heb ik het nog niet over het leed wat deze dieren ondergaan. Daarom kies ik ervoor om sowieso nauwelijks vlees te eten en als ik dierlijke producten eet, mij bewust te zijn van de kwaliteit. Vandaar af en toe een veganistisch recept, waar helemaal geen dierlijke producten in zitten. Zoals deze veganistische burger van zoete aardappel. Of de veganistische kaneelcake van vorig jaar.

Echter zal ik waarschijnlijk niet 100% veganist kunnen zijn, want ik kan me bijvoorbeeld geen leven voorstellen zonder kaas en af en toe een goed stuk worst kan ik ook niet laten liggen. Toch hoop ik met dit recept anderen wel te inspireren om eens wat bewuster om te gaan met wat je eet.

Een veganistisch recept voor een burger met zoete aardappel! Gemaakt door Kim www.purefoodie.nl

Recept veganistische burger van zoete aardappel en aubergine

ingrediënten genoeg voor 6 kleine burgers

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels havermeel
  • peper en zout

Schil de zoete aardappel en kook deze in 5 tot 7 minuten zacht. Snij de aardappel in blokjes voor een kortere kooktijd en hou het goed in de gaten. Zoete aardappel wordt heel snel zacht.

Snij de aubergine in blokjes en bak in ruim kokosolie mooi bruin. Voeg tegen het eind een gesnipperde ui en knoflook toe en bak mee. Breng op smaak met ruim zout en peper.

Mix de zoete aardappel en het auberginemengsel met 4 eetlepels havermeel en een hand verse groene kruiden (wat je in huis hebt, basilicum, koriander of peterselie is heerlijk) in een keukenmachine tot een puree.

Maak de burgers niet met je handen, het mengsel is erg plakkerig maar wel dik. Gebruik twee lepels om het mengsel in de pan tot een burger te vormen. De burgers blijven wat zacht van binnen dus maak ze niet te dik.

Tip: maak een sausje van soya yoghurt met limoen en mint. En eet de burgers op een pita broodje met wat verse rucola. Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts