Vegetarische koolrolletjes

Het is alweer even geleden dat ik een recept met jullie gedeeld heb. Ik heb sinds begin september een nieuwe baan, dit trekt nogal veel van mijn aandacht. Geen reden natuurlijk om purefoodie.nl te laten versloffen. Vandaar dat ik een strakke planning heb gemaakt met heerlijke recepten, tips en andere toffe dingen. De komende tijd dus weer veel inspiratie. Vandaag vegetarische koolrolletjes. Samen met een frisse salade kun je deze prima als avondmaaltijd serveren. Tijdens de lunch doen ze het ook goed, want je kunt het makkelijk voorbereiden.

Verder zijn mijn recepten binnenkort ook te vinden in de app van Personal fitplan. Daarover later meer.

Het recept van vandaag is geïnspireerd door een recept in de allerhande. Een vriendin kwam er mee aan en samen gaven we er een draai aan. Met dit als resultaat.

koolrolletjes

Recept voor vegetarische koolrolletjes

Ingredi├źnten:

  • 1 rode kool
  • 60 gram roomkaas
  • 10 zwarte olijven
  • 6 zongedroogde tomaten
  • rucola
  • peper en zout
  • optie: 1 fijn gesnipperde rode ui

Zet een pan ruim water op het vuur. Haal de bladeren heel voorzichtig van de rode kool. Wij gebruikte 6 bladeren.

Kook de bladeren ongeveer 1 minuut en spoel ze af met koud water.

Smeer het rode koolblad in met roomkaas.

Mix de zongedroogde tomaat met de zwarte olijven in een keukenmachine, of hak zo fijn als je kunt. Verspreid ongeveer 2 theelepels olijf tomaat mengsel over de roomkaas. Leg er een handje rucola op en eventueel wat gesnipperde rode ui.

Rol het rode koolblad zo strak als je kunt. Voorzichtig. Pak ze in, in plastic folie en laat ze opstijven in de koelkast. Heb je weinig tijd? Dan is 10 minuten in de vriezer ook genoeg.

Snij de koolrolletjes door de helft en geniet.

Eetsmakelijk.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts