Vegetarische paté van noten en paddenstoelen

Ik ben dol op paté. En toen ik besloot om minder vlees te eten en enkel ‘echt’ duurzaam, goed vlees, vond ik dit één van de minst leuke dingen om te laten. Je snapt dat ik heel gelukkig ben met dit recept voor vegetarische paté. Ik deed inspiratie op via Pinterest en fabriceerde zelf een recept in elkaar. En vanzelfsprekend deel ik dat recept met jullie. Zo ben ik.vegetarische paté - een recept van purefoodie.nl

Niet alleen beter voor jezelf

Ik besloot minder vlees te eten toen ik me realiseerde wat de vleesindustrie voor impact heeft op deze planeet. Daarnaast is het massaproductie-vlees ook helemaal niet zo goed voor je. Er wordt gebruik gemaakt van medicijnen, de dieren krijgen eentonige voeding en geen dag- of zonlicht. Je begrijpt dat er zo weinig van de voedingstoffen overblijft. Minder vlees is dus een hele bewuste keuze. En af en toe vlees, bewust en goed vlees, is ook een hele bewuste keuze. Er gaat niets boven een goede braadworst bij je stamppot.  Op zoek naar alternatieven ontstond dit recept. En ik en er trots op. Deze vegetarische paté is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens goed voor je. En voor onze planeet.

Recept vegetarische paté

Voor dit recept heb je nodig

  • 75 gram pecannoten (walnoten kan ook)
  • 200 gram paddenstoelen (ik gebruikte een mix van verschillende soorten)
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram witte bonen (navy of cannellini)
  • 1 theelepel tijm
  • zout en peper
  • sap van 1 limoen
  • 6 gedroogde abrikozen

Rooster de noten in een pan zonder olie. Er komt een heerlijke geur vrij. Doe de geroosterde noten vast in een keukenmachine en maal ze grof. Snij de paddenstoelen en bak ze in een scheut olie. Bak ze tot ze mooi bruin zijn.  Voeg vlak voor ze klaar zijn de knoflook (fijngesneden) toe. Breng op smaak met flink zout en peper en voeg de paddenstoelen toe aan de keukenmachine. Voeg de bonen toe. Wil je gedroogde bonen gebruiken, laat ze dan eerst een nacht weken en kook ze voor 1 a 2 uur. Je kunt ook kiezen voor bonen uit blik,  spoel ze dan goed af. Pureer tot een pasta. Breng op smaak met limoensap, tijm en fijngesneden gedroogde abrikozen.

Klaar is je vegetarische paté. Heerlijk voor op een cracker of toast. Laat gerust je reactie achter onder dit bericht om te laten weten wat je er van vindt. Dat vind ik leuk 😉

Have fun en eet smakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

Leave A Comment