Vorige week maakte ik een koude couscous salade met vis, maar omdat het koud is buiten en warm eten ook erg op prijs gesteld wordt thuis, maakte ik deze keer een warme couscous maaltijd. mmm, lekker en zo makkelijk!
Ingrediënten:
- Couscous
- Witvis, panga filet
- Champignons
- 2 of 3 tenen knoflook
- Snijbonen
- 1 eetlepel dille
- Peper en zout
- Optie: mosterd zaad
- Bos ui
- Walnoten
Snijd de snijbonen in kleine stukjes en kook ze ongeveer 5 minuten. Spoel ze kort af met koud water (dat zorgt er voor dat ze mooi groen blijven). Bereid de couscous zoals vermeld staat op de verpakking.
Zet een wok of koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en bak eerst de champignons tegelijk met de vis tot ze mooi goudbruin kleuren, voeg dan de knoflook, zwarte peper, eventueel mosterdzaad en dille toe en bak even kort mee. Blus het af met een scheutje soja saus.
Doe de warme couscous in een mooie schaal of kom, doe de vis met champignons erbij, de snijbonen, walnoten en de bos ui ook (eigenlijk dus gewoon alles). Maak het af met wat peper en zout naar smaak.
Eetsmakelijk!