Warme havervlokken

Het is koud buiten, en dan is een bord warme havervlokken echt een traktatie vind ik. Ik heb al een keer eerder een heel stuk geschreven over ” oats“, maar deze wil ik jullie niet onthouden en vandaar vandaag gewoon een lekker receptje voor een simpel warm bordje havermout. Ideaal bij het ontbijt, maar ik vind het tijdens de lunch net zo lekker.

FullSizeRender (6)

 

Ingrediënten:

  • 1 kopje havervlokken (ik gebruik grove, maar je kunt ook fijne havervlokken gebruiken).
  • 1 grote medjoel dadel (voor de zoetekauw, 2 stuks)
  • 2 kopjes water
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 1 handje blauwe bessen
  • Gedroogde cranberries
  • kokosblokjes.

Doe de havervlokken, dadel en kaneel met twee keer de hoeveelheid water in een pannetje en breng aan de kook. Als het kookt roer je het even goed door tot het de gewenste dikte heeft (dit gaat vrij snel). Vind je kleffe pap erg lekker? Voeg dan extra water toe en laat nog wat langer koken. Je kunt het ook in melk of in plantaardige melk koken, persoonlijk vind ik water een prima alternatief voor als je geen melk in huis hebt.

Als het de gewenste dikte heeft, haal dan je pan van het vuur en giet de havervlokken op een bordje met wat vers fruit, gedroogd fruit en kokosblokjes. De kokosblokjes haal  ik altijd op de markt maar zijn ook verkrijgbaar in sommige groentewinkels. Blauwe bessen heb ik in de zomer geplukt en bewaard in de diepvries, je kunt bij de supermarkt ook vaak bevroren fruit kopen. Zo hoef je niet te wachten tot het seizoen.

Fijne dag!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts