Wortelcake

Ik ben behoorlijk van de cakejes de laatste tijd:) Ik gebruik ze dan ook voor ontbijt of bij de lunch, of natuurlijk tussendoor wanneer ik iemand op de koffie krijg. Daarnaast is het ook altijd leuk om iets mee te nemen, ย en iets wat je zelf hebt gemaakt heeft altijd iets speciaals.

Ik wil het jullie in ieder geval niet onthouden, deze zijn erg lekker en hebben iets meer de cake structuur dan de pompoencakejes die ik vorige keer maakte.

wortelcake

Ingrediรซnten:

  • 50 gram havermout of havervlokken
  • 20 gram volkoren bloem
  • 80 gram kokosmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • Snufje zout
  • 5 wortels (bospeen)
  • 2 eieren
  • 50 gram kokosolie
  • 80 gram honing
  • 150 ml sojamelk
  • Optie: Dadels.

Rasp de wortels en doe deze in een kom samen met de eieren, de melk en de honing.

Meng dit alles goed door elkaar.

Doe in een andere kom de bloem, de kokosmeel en de havermout door elkaar en voeg hierbij de wijnsteenbakpoeder en het zout toe.

Smelt de kokos olie en voeg die toe aan het bloem mengsel.

voeg vervolgens rustig het natte mengsel bij het bloem mengsel en roer goed door.

Je kunt het beslag nog zoeter maken door er kleine stukjes dadel doorheen te doen, of gedroogde abrikoos.

Vul de kleine muffinvormpjes met het beslag en bak in de oven op 180 graden in 40 minuten gaar.

 

Eetsmakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts