Zelf wraps maken

Geloof me, zelfgemaakte wraps zijn zo veel beter dan de wraps uit een pakje. Ze zijn niet alleen lekkerder, maar ook gezonder. Er zitten geen e-nummers in, en geen suiker. Kijk maar eens op de ingrediënten lijst… er zit echt suiker in.

wrap

Ingrediënten:

  • 290 gram spelt bloem
  • 60 gram roomboter
  • Snuf zout
  • 2 theelepels bakpoeder.
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 150 ml lauw water.
  • Je kunt met de ingrediënten variëren, je kunt de sesamzaad en chiazaad bijvoorbeeld vervangen of weglaten. Je kunt bijvoorbeeld maanzaad.

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een deeg van. Maak kleine balletjes van het deeg ongeveer zo groot als een golfbal (je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt trouwens) en rol deze uit tot wraps. Bak de wraps in een pan zonder boter of olie en beleg de wrap met wat je zelf lekker vindt.

Een tip voor de vulling van de wrap:
Kalkoenfilet gemarineerd in paprikapoeder olijf olie en wat peper en zout. Snijd de filets in reepjes en gril ze op de grillpan.
Rasp een wortel en snijd een venkel in hele dunne plakjes.
Samen met wat sla en zelfgemaakte tzatziki heb je een heerlijke maaltijd!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts