Yoghurt bij het ontbijt en de lunch

Ik zit goed in de ontbijt en lunch de afgelopen weken. De omelet met groenten om mee te lunchen was een succes en ook de verantwoorde lunch en boterhamtips werden onwijs goed bezocht deze week. Tijd voor een aanvulling. Namelijk ontbijten en lunchen met yoghurt!

Yoghurt is zo’n product waar je eindeloos mee kan variëren voor het ontbijt en de lunch. Het is heel makkelijk voor te bereiden zodat je het mee kan nemen naar je werk. Wil je geen dierlijke producten eten? Dat kan ik me goed voorstellen, gebruik dan in plaats van gewone yoghurt, plantaardige zuivel zoals soja- of kokosyoghurt. Let wel op dat de producten niet vol met suikers zitten. Kijk daarom goed op de ingrediëntenlijst achterop het product. Of vraag advies bij de plaatselijke biologische winkel. Wil je meer info? De groene meisjes hebben een mooi artikel geschreven over zuivelvervangers.

ontbijt met yoghurt

Ontbijt met yoghurt

Het is zo fijn als je niet hoeft na te denken over wat je gaat eten. Ontbijten met zuivel is een kwestie van een aantal lekkere ingrediënten in een kom mikken en opsmikkelen.

Hier een aantal variaties op een heerlijk yoghurt ontbijt:

  1. Yoghurt met grapefruit, walnoten en gedroogde cranberry’s
  2. Yoghurt met grapefruit, 1 el lijnzaad, 2 el pompoenpitten en 1 el kokosrasp
  3. Yoghurt met 1 banaan, 2 el rozijnen en 1 el lijnzaad

Lunch met yoghurt

lunchen met yoghurtPak een mooie glazen pot of bak om je lunch in mee te nemen. Fruit en gedroogd fruit kun je alvast bij de yoghurt in doen, wil je zaden en noten gebruiken? Of zelfgemaakte cruesli? Neem dit dan los mee, dan blijft het knapperig. Hierbij drie versies van een yoghurt lunch:

  1. Yoghurt met 1 sinaasappel, 1 appel, 1 el lijnzaad, 2 el zonnebloempitten, 2 el rozijnen.
  2. Yoghurt met 1 banaan, 1 el lijnzaad en 50 gr zelfgemaakte cruesli.
  3. Yoghurt met 1 el kaneel, 1 appel, een handje walnoten, 2 el havermout en 1 el rozijnen of gedroogde cranberry’s.

 

 

Nou hier kun je wel even mee door of niet? Voorlopig hoef je even niet na te denken over een ontbijt of lunch.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts