Zeg het met taart!

Heb je iets te vieren? Vind je iemand lief? Ben je gewoon blij met de dag? Bak een taart! Heerlijk om te doen en een echte beloning om ervan te proeven. Deze week heb ik afscheid genomen van mijn baan. Per 1 december ga ik ergens anders beginnen. Ondanks dat ik daar veel zin in heb, wilde ik mijn collega’s laten weten dat ik ze dankbaar ben voor de afgelopen tijd. Dus een taart. Met liefde gemaakt.

Ik moet wel een kanttekening plaatsen bij dit recept. Ik heb de cake namelijk vier keer opnieuw moeten bakken. Weet je nog dat ik een cake bakte die chemisch smaakte? Check de instapost hieronder!

Ik weet nu hoe het komt. Gebruik nooit baking soda dat langer dan 30 dagen openstaat. Waar de houdbaarheidsdata vaak een richtlijn zijn, is dat bij baking soda blijkbaar niet helemaal het geval. Mijn bakingsoda was overstuur. Die ene theelepel had grote gevolgen. Dus.

In mijn taart zat nu geen bakpoeder, omdat ik dat niet in huis heb. Hierdoor is het een compacte maar heerlijke taart geworden. Wil je een luchtigere versie? Gebruik dan gewoon pakpoeder, wijnsteenbakpoeder of baking soda (verse!). Wil je liever een verantwoorde taart? Hier heb ik een lijst met 10 mooie verantwoorde taarten voor je gemaakt.

Recept voor deze taart zonder naam

Het is dus een taart zonder naam, weet je een leuke naam? Let me know in de comments

Cakebeslag

  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • optie: 1 theelepel bakpoeder

Je maakt dit beslag in 1 keer maar bakt het in twee keer. Je wil namelijk twee lagen cake. Ik heb een vorm gebruikt van 18 cm, iets kleiner dan gemiddeld dus. Ik kon mijn mixer niet gebruiken, dus het enige wat ik nodig had was was een grote kom en een garde.

Klop de eieren met de suiker tot de suiker is opgelost. Ik heb voor dit recept lichtbruine basterdsuiker gebruikt. Smelt de boter, maar zorg dat hij niet te warm is, anders gaat je ei stollen. Giet de gesmolten boter heel langzaam bij je eimengsel. Roer tussendoor. Meng een snuf zout door de bloem en meng door het vloeibare mengsel. Deel het beslag in tweeën en bak om de beurt af in 15 minuten op 160 graden.

Nu is het tijd voor de vulling. Ik heb twee verschillende vullingen gemaakt.

Fruitvulling

500 gram rood fruit en 3 flinke eetlepels honing. Een half kopje water en koken maar. Laat de ‘jam’ onkoken tot hij de gewenste dikte heeft. Hij mag best een beetje stroperig zijn.

Cheesecakevulling

Ik ben gek op cheesecake, dus why not!?Heb je deze pompoen cheesecake al eens geprobeerd? Mix de volgende ingrediënten goed door elkaar en zet het mengsel in de koelkast tot je het gebruikt.

  • 400 gram roomkaas
  • 60 gram suiker
  • 50 gram room
  • de schil van 1 limoen

Nu ga je de taart opbouwen. Leg de eerste cakelaag op een mooi bord. Bestrijk deze met het fruitmengsel (jam). Doe de cheesecakevulling in een spuitzak en spuit een flinke laag roomkaas op de taart. Begin in het midden en laat 1/2 centimeter over aan de rand zodat de vulling nog iets kan uitlopen. Druk nu een paar truffelpepernoten in de roomkaas. Leg de volgende plak cake op de taart en spuit er een laag roomkaasvulling op. Maak een mooi bolletje met jam in het midden van de taart en versier de taart met truffelpepernoten.

Optie: maak de taart af met wat verse slagroom.

Voilla een heerlijke taart! Hoe zou jij deze taart noemen?

Zeg het met taart - recept van purefoodie.nl

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment