Zelfgemaakte pasta met spinazie saus

In het weekend hangen we altijd een beetje de chef uit hier. Heerlijk, lekker kokkerellen, zelf mooie creaties maken. Deze week kon je voor het eerst weer spinazie krijgen via puurdichtbij. Heerlijk! Dat is weer eens iets anders dan de kolen die je deze winter misschien wel veel gegeten hebt. Natuurlijk zijn de winterse groenten ook heerlijk, kijk maar naar de koolraap puree van afgelopen week.

Maar vandaag dus spinazie! Ik gebruik spinazie voor verschillende gerechten zoals rauw door een salade of zelfs door een smoothie. Maar dit keer voelde ik me uitgedaagd om er weer eens iets anders met de spinazie te doen. Ik maakte van de spinazie een saus.

De spinazie saus was heerlijk, maar waar serveer je dat bij.. bij pasta natuurlijk! Heb je wel eens zelf pasta gemaakt? Het is eigenlijk te makkelijk voor woorden. Daarbij is het ook zoveel lekkerder!

Zelf pasta maken

pasta spinazieWat een feest is dat voor mij altijd. Dit heb je nodig: 200 gram bloem, 1 ei, een snuf zout en een scheut olijf olie. Kneed deze ingrediënten goed door en haal het geheel door een pastamachine. Als je dit deeg met liefde kneed, kan er niets misgaan. Begin bij de laagste stand, en maak de plak zo steeds dunner. Als laatst haal je de plak pasta deeg door de tagliatelle stand. Laat de pasta even hangen over een pan als je geen pasta rek hebt.

 

 

 

 

Perfect bij spinazie saus

spinazie sausZelfgemaakte pasta is met alles lekker, maar zeker met deze spinazie saus. Dit heb je nodig:

  • 125 ml room
  • 4 flinke handen spinazie
  • 1 hand basilicum
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Doe deze ingrediënten (behalve de peper en zout) in een diepe kom of jar, waar je staafmixer in past. Mix het met een staafmixer tot een romige saus. Breng het op smaak met zout en peper en eventueel nog de rasp van de limoen.

Pak een koekenpan en doe hier een flinke scheut goede olijfolie in. Verwarm heel langzaam op het laagste vuur. Leg plakjes knoflook in de olie en verwarm deze heel langzaam mee. Ze mogen niet bruin bakken, want dan wordt de knoflook bitter.

Kook de pasta in enkele minuten gaar. Verse pasta heeft 2 tot 4 minuten nodig. Proef tussendoor, om zo de voor jou perfecte kooktijd te ontdekken.

Spoel de pasta met koud water en laat het heel goed uitlekken. doe de pasta nu bij de knoflook olie in de pan en voeg hier de spinazie saus aan toe. Bak de pasta en spinazie saus enkele minuten tot het de gewenste temperatuur heeft. 

Krul de pasta op op een bord en bak er eventueel nog bacon bij. Serveer met pijnboompitten en verse Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Veerle
    4 jaar ago

    Dus de spinazie is rauw en het wordt koud gegeten?

    • 4 jaar ago

      Hoi Veerle, sorry voor de onduidelijkheid. Ik zal het recept iets aanpassen waardoor het duidelijker wordt. De saus doe je als laatst bij de knoflook in de pan en daar doe je de pasta bij. De spinazie meng je dus eerst rauw met de room en vervolgens verwarm je (2 tot 3 minuten is lang zat) de saus even mee zodat je deze niet koud eet. ☺️ eetsmakelijk

Leave A Comment

Related Posts