Verantwoorde snack: zoete aardappel chips

zoete aardappelchipsHeerlijk, de zoete aardappel. Je kunt er van alles mee, zelfs pannenkoeken bakken.  Zoete aardappel bevat veel vitamine A en E maar bevat ook veel fructose. Met mate dus. Voor de afwisseling is het heerlijk, en gezond.

Het is echter een heerlijk tussendoortje, of als vervanger voor de gewone aardappel. Wissel het eens af.

Deze zoete aardappel chipjes zijn heel makkelijk te maken!

Je hebt nodig:

  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 theelepel cayenne peper of paprika poeder
  • Een snufje zout (heel weinig) en vers gemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Schil de zoete aardappel en maak er met de dunschiller allemaal dunne plakjes van. Krul ze op in een ovenschaal en besprenkel het met olijfolie en de kruiden naar wens. Omdat je hele dunne plakjes maakt, en deze krimpen in de oven, zijn de kruiden al snel overheersend. Gebruik minder dan je denkt dat goed is, en zeker met zout moet je oppassen. Je kunt altijd achteraf nog proeven en extra kruiden gebruiken.

Bak ze tussen de 20 en 30 minuten op 180 graden (hangt heel erg van je oven af). Laat ze even afkoelen en serveer als tapas, bijgerecht of gewoon als snack.

Smakelijk!

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts