Amandel honing koekjes

Vroeger deed ik dit het liefst iedere week. Koekjes bakken. Na mijn FANTASTISCHE no bake kokos dadel cheese cake van vorige week heb ik de smaak te pakken en wil ik het liefst iedere week iets bakken. Om weg te geven, of om lekker bij de koffie te snoepen. Ik ben een beetje druk geweest vandaar dat het recept even op zich heeft laten wachten. Maar hier zijn ze dan… amandel honing koekjes. Deze amandel honing koekjes zijn in een uurtje klaar. En waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Niks houd je meer tegen om deze week nog aan de slag te gaan.

Ik gebruik zo veel mogelijk natuurproducten. Speltbloem pak ik vaak volkoren, dit keer heb ik half volkoren, half wit gebruikt omdat ik niet anders in huis had. Heb je alleen gewone bloem in huis? Geen probleem. Deze amandel honing koekjes kun je ook met bloem maken.

amandel-honing-koekjes

Recepten voor amandel honing koekjes

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram speltbloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 80 gram honing
  • snuf zout

amandel honing koekjes 2Het amandel honing koekjes beslag is heel eenvoudig. Mix de boter met de bloem en amandelmeel. Meng goed door en voeg langzaam de honing toe. Vergeet niet de zout, dat is essentieel voor de smaak.

Het deeg is nogal plakkerig. Zorg dat er voldoende bloem op het aanrecht of je werkplek ligt zodat het deeg niet blijft plakken. Vorm koekjes in welke vorm dan ook. Bak ze in 10 minuten op 180 graden goudbruin.

EXTRA tip: Smelt 100 gram pure chocolade. Doop de koekjes (als ze afgekoeld zijn) voor de helft in de chocolade en leg ze op een vet vrij papiertje. Laat ze afkoelen. Leg ze eventueel in de koelkast om het koelproces te versnellen.

Stop ze in een potje en geef ze aan je buurvrouw, vriendin of familie! Gewoon omdat het kan :) Vergeet niet zelf te proeven.

Wil je nog meer tips voor een natuurlijk gezonde snack? Ik schreef vorig jaar een blog met 10 verantwoorde snacks.

Ik vind het geweldig om jullie reacties te lezen. Dat kan op Facebook, via Instagram, Twitter of hier onder… Dank je wel!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts