Broccoli salade voor mietjes

Waarom is deze broccoli salade voor mietjes? Omdat deze salade zo makkelijk is, dat het je het nauwelijks koken kunt noemen. Dus ben jij een mietje in de keuken en hou je niet van moeilijk doen? Dan is dit recept voor broccoli salade echt iets voor jou.

Broccoli is één van mijn favoriete groente, in een salade vind ik broccoli helemaal het einde omdat je deze namelijk warm aan de salade toevoegt. Koud met warm gecombineerd geeft een verrassend lekker effect.

Recept voor een makkelijke broccoli salade

  • broccoli-salade1/2 avocado
  • 1/2 kopje walnoten
  • 1/4 brocolli
  • gemengde sla
  • 2 augurken

Snij de broccoli in stukjes en stoom deze 10 tot 15 minuten gaar in een stoommandje of stoompan. Stomen zorgt ervoor dat de voedingsstoffen zoveel mogelijk in tact blijven en daarbij geeft het je broccoli een fantastische groene kleur.

Snij de avocado in kleine stukjes en hak de walnoten grof. De augurk kun je voor deze broccoli salade in kleine stukjes of lange dunne reepjes snijden en de sla scheur je in stukken. Vergeet de sla niet te wassen.

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met de volgende dressing:

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijf olie
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel honing

Deze salade is voldoende voor 1 persoon of als bijgerecht.

Meer salade tips

broccoliSalades kun je het hele jaar door eten. Naast deze broccoli salade zijn er nog honderden variaties die je kunt maken. Eigenlijk kun je in een salade alle groenten kwijt die je lekker vindt. Daarbij kun je salades ook op verschillende momenten eten. Bijvoorbeeld tijdens de lunch, of als bijgerecht bij een barbecue. De broccoli salade van vandaag at ik als maaltijdsalade, ideaal voor als je bijvoorbeeld minder koolhydraten wil eten en meer groenten.

Naast deze broccoli salade zijn er nog veel meer lekkere salades te vinden op purefoodie.nl

Ik vind het geweldig om te lezen hoe jullie geïnspireerd zijn om zelf aan de slag te gaan. Deel je eigen creaties bijvoorbeeld via deze Facebook groep (klik).

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts