Column Henck: Glutenvrije wittebroodsweken

glutenvrije wittebroodswekenZoals sommige van jullie misschien al hebben gezien op Facebook ben ik afgelopen weekend getrouwd met Mathijs! Wauw, het was een prachtige dag, ik geniet nogsteeds:).

Goede vriend Henk schrijft niet alleen prachtige gedichten op zijn website henck.blogspot.nl, maar schreef deze geweldige column in het tijdschrift wat wij kregen van vrienden. Thnx guys!

Glutenvrije wittebroodsweken

Na de trouwdag beginnen de wittebroodsweken: de periode van zes weken na het huwelijk, waarin het kersverse bruidspaar niet gestoord mag worden door visite, vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en anderen. Een mooi vooruitzicht. Toch?

Je kunt je afvragen of het eten van witbrood na het huwelijk nog wel van deze tijd is. Ik denk dat we het er in ieder geval over eens zijn dat zes weken echt te lang is. Brood is een dikmaker; zeker witbrood doet dus echt helemaal niks voor je lichaam. Bovendien bevat brood gluten, satan’s tiny invisible friend.

Voor mensen met een glutenallergie bestaan ze al langer: de glutenvrije wittebroodsweken. Dan ga je dus echt, zeg maar, helemaal voor je lijf en niet voor de traditie. Lijkt me veel chiller toch? Als je voor je bruiloft van binnen en van buiten je bodygoals hebt bereikt, dan ga je dat toch niet verpesten met wittebroodsweken? Duh.

Met het oog op het hoptekort zijn er nog werelden te winnen trouwens: speciaalbiervrije vrijgezellenfeesten anyone?

Op de foto zie je de geweldige no bake cheesecake, helemaal glutenvrij ;)! Klik op de foto voor het recept.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts