Favoriete tapenade met slechts 4 ingrediënten

Borreltijd, mijn favoriete moment van de dag. Thuis stond op zondag middag vaak de hele tafel vol met chipjes en nootjes. Regelmatig probeer ik een gezellige borrel middag zoals we die thuis hadden na te bootsen, alleen wel met zoveel mogelijk verantwoorde hapjes, nootjes en rauwkost. Niet alles is 100% gezond, maar ik hou absoluut rekening met wat ik in mijn mond stop. Wanneer je jezelf en je gasten meer verantwoorde hapjes aanbied, is het ook makkelijker om daar rekening mee te houden. Ik maak dan  bijvoorbeeld een lekkere dip en zet daar een schaaltje met stengels komkommer en paprika bij. Deze tapenade behoorde direct tot een favoriet. Hij is heerlijk met komkommer en paprika, maar ook met wortel of op een toastje. Wil je nog meer ideeën opdoen voor een geslaagde borrel? Kijk dan eens naar mijn 10 tips om gezond te snacken (klik hier).
tapenadeRecept tapenade

  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • 60 gram kalamata olijven
  • 2 dadels
  • 1 teen knoflook

Ontpit de olijven en de dadels. Pers de knoflook uit en meng alles in een keukenmachine of pulsfunctie op de staafmixer tot een tapenade. Je hoeft er verder niets aan te doen, zet het in een mooi bakje en dip je komkommer erin. Ik geloof dat er niet eerder een recept zo simpel was :)

Fijne dag.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts