Hartige taart met gehakt en courgette

Deze maand deed ik weer eens mee met de foodblogswap. Een initiatief van een groep foodbloggers die zo nu en dan eens van elkaars blog kookt en daarover schrijft. Het was alweer even geleden, maar het is altijd erg leuk om te doen. Zo maakte ik voor het eerst snoepballetjes door de foodblogswap en daar ben ik nog steeds blij om:) Deze keer mocht ik koken van de blog van Martine van duizenden1dag.nl. Een blog vol met recepten, van alles wat. Ik koos voor een hartige taart, dat vind ik heerlijk maar maak ik eigenlijk nooit.

hartige-taartEen romige gehakttaart, dat klinkt goed toch? Ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven en het is een heerlijke hartige taart geworden.

In plaats van gewoon gehakt heb ik de inhoud van chipolata worstjes gebruikt, deze zijn al gekruid en kun je goed biologisch krijgen. Je haalt het velletje er heel gemakkelijk af en kunt het vervolgens gebruiken als gehakt. Ik heb ook wat extra groente toegevoegd.

Zo maak je de hartige taart

Ingrediënten:

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 200 gram vlees uit chipolata worstjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eieren
  • 1 courgette
  • Paprika poeder
  • Kaas naar keuze

hartigetaartVet een ovenschaal in. Kneed de plakjes bladerdeeg tot een bal en rol dun uit. Zorg ervoor dat de plak deeg groter is dan de ovenschaal, zodat je hem later dicht kunt vouwen.

Bak het vlees van de chipolataworstjes met een gesnipperd uitje goed om en om. Voeg als laatst de knoflook (fijngehakt of in plakjes) en een theelepel paprika poeder toe. Breng verder op smaak met wat peper en zout.

Meng in een kom de crème fraîche en de eieren door elkaar, breng op smaak met peper, zout en een theelepel mosterd. Roer goed door.

Snij de courgette in dunne plakjes.

Bouw nu de hartige taart op, begin met het vleesmengsel, dan het eimengsel, plakjes courgette en dan weer herhalen. Strooi als laatst een beetje geraspte kaas over de hartige taart.

Vouw de randjes van het deeg naar binnen en zet het in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Zie hier het originele recept van Martine, eetsmakelijk!

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment