I’m back! Met chilipannenkoeken :)

Soms gebeuren er dingen in je leven die je niet voorspelt of verwacht. Mijn leven stond de afgelopen maanden behoorlijk op zijn kop. Vandaar dat ik prioriteiten moest stellen en niet zoveel heb kunnen posten op purefoodie.nl. Maar goed nieuws, ik ben terug. En ik ben er klaar voor. Er staan heerlijke recepten klaar en ik zit vol leuke ideeën. Ik hoop dat jullie er ook nog zijn!

Zorg voor jezelf

Wat er ook gebeurd, zorg goed voor jezelf. Door voedzaam te eten, te bewegen en door te genieten van het leven. Dit advies heb ik mijzelf de afgelopen maanden ook meerdere keren gegeven. En voeding is iets waar je invloed op hebt, als je goed voor de binnenkant van je lichaam zorgt, dan heeft dit absoluut effect op de buitenkant. En niet alleen fysiek, ook mentaal kun je gigantische voordelen ervaren als je goed eet. Maar wat is goed, daar zijn zoveel verschillende theorieën over. Gelukkig wordt het voor steeds meer mensen duidelijk dat er niet één ‘goed’ eetpatroon bestaat. Ieder lichaam is anders en vraagt ook om andere voedingstoffen. Het is een zoektocht. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat natuurlijke voeding de meeste pure voedingstoffen bevatten, waar je lichaam wat mee kan. Vandaar dat alle recepten op purefoodie zo puur mogelijk zijn. Zelfgemaakt, zonder het gebruik van de bekende zakjes en pakjes. Natuurlijk zit yoghurt ook in een pak of fles, maar ik ga er even vanuit dat je begrijpt wat ik bedoel. Zo niet… stuur mij even een mailtje, ik leg het met liefde uit.

Chilipannenkoeken, een recept van purefoodie.nl

Recept voor spicy chilipannenkoeken

Kim zou Kim niet zijn zonder een recept in mijn comeback post! Ik maakte heerlijke chilipannenkoeken vandaag, die ik jullie niet wil onthouden. Ze zijn glutenvrij omdat ik sojameel heb gebruikt. Je kunt uiteraard ook spelt of andere meelsoorten gebruiken. Let op: bij bijvoorbeeld spelt en tarwemeel is het recept niet meer glutenvrij.

Ingrediënten voor 4 kleine pannenkoeken

  • 2 flinke eetlepels volle yoghurt of kwark
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels sojameel
  • Zout en peper (naar smaak, niet te veel zout)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels chilipoeder (meer of minder naar smaak)
  • 1 theelepel kerry masala poeder

Mix alle ingrediënten door elkaar en bak de pannenkoeken in een theelepel kokosolie. Beleg de pannenkoeken met roomkaas, tomaat, zongedroogde tomaat en wat sla. Maak eventueel af met pijnboompitten of noten. Een rijke lunch! En de left over pannenkoeken kun je gewoon bewaren in de koelkast voor de volgende dag. Je kan ze warm en koud eten. Enjoy!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts