Inspiratie uit het midden Oosten

Ik ben vorige week (augustus 2014) een week in Israël en Palestina geweest. Een heel indrukwekkende reis met veel prachtige natuur, ingewikkelde cultuur en heel veel foodie inspiratie.

samenvatting

Zo hebben we tijdens een dag door Jeruzalem Kunafah gegeten. Een Palestijnse zoete specialiteit. Het is een soort kaas met een zoete korst. Natuurlijk heb ik het nagemaakt thuis en het recept gepost op purefoodie.nl

 

Kunafah
Kunafah

Overal waar je komt zie je verse en gedroogde kruiden, groenten en vlees en falafel! Wat een fantastisch land is dit.

We verbleven in Ramallah bij mijn vader (die daar voor een half jaar woont i.v.m. werk) en hebben daar o.a. bij een fantastisch Arabisch restaurant gegeten , Noor. Je bestelt je hoofdgerecht en krijgt vervolgens een voorgerecht waarbij de hele tafel vol staat met heerlijke dips, zoals hummus, kleine gerechtjes en plat brood, daarna je hoofdgerecht en nog een heerlijk dessert. En een kopje Arabische koffie niet te vergeten. Daar moet je niet te veel in roeren, want dan dwarrelt de koffie door je drinken.  Er zit een heel lekker apart smaakje aan, ik ben er nog niet achter wat dat nou precies is.

noor

We hebben veel hoogtepunten gehad tijdens deze vakantie, en een van deze hoogtepunten was toch wel de dode zee, hoe bijzonder is dat, je blijft gewoon drijven.

Uiteraard heb ik ook een keer uitgebreid gekookt, we verbleven tenslotte bij mijn vader “thuis”. Ik heb me laten inspireren door de streekproducten en de cultuur. In de supermarkt vind je veel seizoensgroenten en fruit, een ontzettend goed fenomeen, en daar heb ik dan ook zeker gebruik van gemaakt.

foto 1 (3)

Israël maar vooral Palestina viel ook op als het gaat om plastic, er ligt veel plastic op straat en er wordt overal plastic voor gebruikt. Voor mij wel een eye opener om hier nu extra bewust mee om te gaan.  Het is zo ontzettend zonde van de prachtige natuur.

De verschillende keren uit eten, en het uitproberen van plaatselijke delicatessen samen met de cultuur  vol religie en de verschillende natuur heeft absoluut iets bij mij geraakt, ik ga zeker nog een keer terug en zal iedereen aanraden een keer een bezoek te brengen aan dit bijzondere land.

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts