No bake kokos dadel cheesecake – Bakdag met Peter

Taarten zijn niet mijn sterkste punt, dacht ik altijd. Tot ik mijn eigen gemaakte kokos dadel cheesecake proefde. Ik geloof dat ik het toch in me heb. Ik heb eerder al eens een blog artikel gemaakt met 10 mooiste verantwoorde taarten van mede foodies, dat was een groot succes. In 2016 beloof ik je meer eigen bakkunsten, ik begin vandaag! Afgelopen zaterdag had ik een bakdate met Peter van Healthy Food Happy Faces. Samen bakken is echt veel gezelliger:). Het wordt wel 2 keer zo rommelig in de keuken, maar daar hou ik van. Rommel. Georganiseerde chaos.

bak date met peter

De gezonde appeltaart van Peter

Peter maakte een appeltaart, zonder suiker en zonder vet. Ik vroeg me af of het dan nog enige smaak zou bevatten, maar niets is minder waar. De taart was echt heerlijk! Een deeg van Bloem, appelmoes en ei, dat werkt dus perfect.

Voor het hele recept van deze geweldige appeltaart klik op de foto of op deze link naar de gezonde appeltaart.

gezonde appeltaart

Mijn no bake kokos dadel cheesecake

Dan nu… Tadaaaa een  no bake kokos dadel cheesecake. Dat klinkt alleen al lekker. Deze taart is zeker geschikt voor beginners. Kijk maar naar mij:).

Ingrediënten bodem:

 • 6 dadels
 • 100 g walnoten
 • 60 g amandelmeel
 • 1 eetlepel kokosolie

Mix de ingrediënten door elkaar met een keukenmachine. Of hak ze zo fijn je kunt. Bekleed de bodem van een taart vorm met bakpapier en druk het bodem mengsel goed aan. Maak wel of geen opstaande rand, net wat je mooi vindt. Zet de bodem in de koelkast.

Dit is het begin van je heerlijke kokos dadel cheesecake. Veel moeilijker wordt het niet.

Ingrediënten cheese mengsel

 • 150 g kokoscrème
 • 100 g kokos rasp
 • 200 g roomkaas
 • 3 eetlepels honing

Zorg dat de kokoscrème op kamer temperatuur is. Meng alle ingrediënten met een mixer door elkaar. Haal de bodem uit de koelkast, verdeel je kaasmengsel over de bodem.

Ingrediënten fruitlaag

 • 500 gram rood fruit (bevroren)
 • 150 ml water
 • optie: 1 eetlepel honing

Verwarm het fruit met het water in een pan en laat het inkoken tot het meeste vocht is verdwenen.

Smeer de fruitlaag over je kaasmengsel.

Als laatst smelt je 100 gram chocola. De puurste en de beste kwaliteit die je kunt krijgen. Giet de gesmolten chocola over de taart en laat het geheel opstijven in de koelkast. Zodra de chocola gestold is kun je beginnen aan je kokos dadel cheesecake.

kokos-dadel-cheesecake

Smakelijk!

Heb je een leuk idee voor een volgend baksel? Please let me know!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts