Perfect gebakken gamba’s

Je kunt het bijna geen recept noemen. Deze perfect gebakken gamba’s zijn zo makkelijk.  Het is één van mijn favoriete bijgerechten. De truc is om goede kwaliteit gamba’s te kopen. Ga gewoon naar je lokale visboer en schrik niet van de prijs. Het is het waard. geloof me. . Zoals je misschien al wist woon ik in Harderwijk, en daar kun je niet om de visboeren heen. Heerlijk! Deze gamba’s koop ik groot in (20 stuks tegelijk) en vries ze vervolgens in zodat ik ze later weer kan gebruiken. Zo heb ik deze perfect gebakken gamba’s bijvoorbeeld ook gebruikt in de Spaanse paella. Of doe ik ze door een heerlijke pasta met courgettie. Genoeg opties. Je kunt ze ook gewoon los opsnoepen natuurlijk.

Perfect gebakken gamba's - een recept van purefoodie.nl

Zo maak je perfect gebakken gamba’s

Ingrediënten

  • 6 grote gamba’s
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 hand verse peterselie
  • zeezout
  •  1/2 glas witte wijn

Een goede voorbereiding is het halve werk. Snipper 3 tenen knoflook, een rode peper en hak verse peterselie. Koriander mag ook, maar dat vindt niet iedereen lekker. Ik kies dus vaak voor peterselie, just to be save. Zet de ingrediënten klaar naast je gasfornuis.

Nu heb je twee opties. Je kunt de gamba’s alvast schillen of ze in de schil bakken. De schil geeft veel smaak af maar het nadeel is dat je hele vieze handen krijgt. Deze keer pel ik ze eerst, zodat mijn gasten geen vieze handen krijgen. En ik gebruik de schillen voor een bouillon.

Zet een pan op het vuur. Laat de pan goed heet worden. Giet er flink wat olie in. Kokosolie, olijf olie of andere plantaardige olie. Bak de gamba’s met een halve theelepel zeezout in max 3 minuten tot ze bijna helemaal roze zijn. Voeg de knoflook en de peper toe en schud de pan voor nog 1 minuut (max) tot ze helemaal roze zijn.

Blus de gamba’s af met een scheutje witte wijn (wijn die je ook drinkt). Dit verdampt als het goed is heel snel, omdat je pan heel erg heet is. Haal van het vuur af als de alcohol is verdampt en strooi peterselie over je gamba’s. Serveer ze zo snel mogelijk.

Waar eet jij ze het liefste bij?

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment