Veggie bourguignon

Je hebt deze week een mooi gedekte kersttafel kunnen zien op mijn blog. En als je goed hebt gekeken, stond deze tafel vol met lekkers. Ik heb speciaal voor jullie een vegetarisch kerstmenu gemaakt. Er wordt al genoeg vlees gegeten vinden jullie ook niet? Vandaar dat de traditionele boeuf bourguignon vandaag omgetoverd wordt tot een veggie bourguignon!

Bij kerst hoort: STOOF! De geur van kruidnagels en laurier zorgt voor een warm en gezellige sfeer. Je kunt al je liefde kwijt in een goede stoofpot. Een vegetarische stoofpot lijkt wat minder spannend, maar geloof me. Deze veggie bourguignon is verrassend verrukkelijk! Alle smaken zitten er in en ik heb geen moment vlees gemist.

veggie-bourguignon

Recept voor veggie bourguignon a la Kim

Dit recept is voor 3 tot 4 personen. Er van uitgaande dat er meer op tafel staat. Verdubbel het recept gerust. Dat kan geen kwaad.

Ingrediënten

 1. twee rode uien
 2. vijf tenen knoflook
 3. één theelepel gerookte paprika poeder
 4. vijftien kastanje champignons
 5. vijf bospenen
 6. één aubergine
 7. vijf kruidnagels
 8. drie blaadjes laurier
 9. één kaneelstokje
 10. één glas rode wijn
 11. peper en zout

P1040072 (2)Snipper de ui en snij alle andere groenten grof. Ik vind het lekker om de knoflook heel of in halve te gebruiken. Wil je geen hap knoflook? Snij ze dan fijn.

Fruit de ui aan in plantaardige olie. Als deze glazig is mag de knoflook en de paprika poeder erbij. De gerookte paprika poeder geeft een hele fijne smaak. Heb je deze niet in huis, gebruik dan minimaal het dubbele gewone paprika poeder.

Voeg de andere groente toe aan de pan en roer enkele minuten door. Breng op smaak met peper en zout en voeg de wijn toe. Breng nu je stoof op smaak met kruidnagel, laurier, kaneel en eventueel wat foelie (had ik nu niet in huis).

Laat je stoofpot op een laag vuur staan voor minimaal 3 uur.

Vergeet niet af en toe te roeren.

Ik wens al mijn lezers een geweldige kerst toe met heel veel liefde en geluk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts