Yoghurtijs

Yoghurtijs - recept PurefoodieVoor de foodblogswap van mei 2014 maakte ik yoghurtijs van princess and the chickpea. Deze foodblog is van Vera, die niet alleen maar schrijft over eten maar ook over een gezonde levensstijl! Yoghurtijs, het is altijd moeilijk kiezen voor een foodblogswap, maar deze keer wist ik het meteen. Ik wilde namelijk eens wat anders dan gewoon een bakje yoghurt met wat topping. Deze heerlijke yoghurtijs is in een handomdraai gemaakt, al moet je niet vergeten dat je het in de vriezer hebt staan.

 

Zoals je ziet was het weer vanmiddag niet fantastisch, dat maakte dit lekkere ijsje niet minder lekker trouwens! Ik heb het recept iets aangepast, maar de basis het zelfde gehouden. In plaats van honing heb ik er gepureerde bevroren banaan en mango doorheen geroerd en toen in de vriezer gezet.

Recept frisse yoghurtijs

Ingrediënten:

  • 1 kopje Griekse Yoghurt (een vol koffiekopje per persoon).
  • 1 bevroren banaan
  • 1 handje bevroren mangoblokjes
  • 5 verse muntblaadjes
  • Verse aardbeien
  • Basilicum blaadjes

Tuin algemeen
Doe de yoghurt in een neteldoek en laat deze minimaal een uur uitlekken. Als dit is uitgelekt pureer dan een bevroren banaan met de stukjes mango (in een blender). Meng hier de uitgelekte yoghurt doorheen en de gehakte muntblaadjes en stop het in een bakje. Nu zet je het in de vriezer en LET OP, vergeet je ijs niet, roer er iedere 30 minuten even doorheen.
Dit doe je voor de opvolgende 3 a 4 uur tot dat je de juiste ijsdike hebt.
Ik heb er verse aardbeien overheen gedaan met wat basilicum, want dat vind ik een waanzinnige combinatie.
Je kunt er ook wat zelfgemaakte muesli overheen doen voor een heerlijk gezonde lunch!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts